Quantcast

Airco-offerte aanvragen

Gratis Airco-Offerte aanvragen

Je kiest voor een structurele oplossing om het klimaat in je huis of kantoor te beheersen. Een verstandige keuze, want een vast aircosysteem is een investering die zich gemakkelijk terugverdient in woon- of werkgenot. Maar voordat je een definitieve keuze maakt voor een aircosysteem of installatiebedrijf is het slim om een airco-offerte of meerdere airco-offertes aan te vragen. Zo kun je goed de prijzen en de specificaties van de verschillende opties vergelijken.

Inhoud

Ontvang direct gratis airco-offertes

Vul hieronder de gevraagde informatie in je krijgt snel en gemakkelijk tot 5 verschillende airco-offertes, geheel vrijblijvend!

Prijsopgave  vragen

Je kunt een airco-offerte rechtstreeks aanvragen bij airco-installatiebedrijven. Een goed bedrijf komt dan langs om de situatie ter plekke te bekijken en daarna een definitieve offerte uit te brengen. Wees er zeker van dat alle kosten voor de aanschaf van het apparaat en de montage bij de airco-offerte in zitten. Vaak is een standaardlengte aan leidingen (bijvoorbeeld 5 meter) meegenomen in de offerte. Moet jouw systeem meer lengte overbruggen, dan zijn daar extra kosten aan verbonden. Hetzelfde geldt voor het wegwerken van leidingen, het aanleggen van netspanning naar het apparaat of het maken van een eventueel benodigde koof.

Airco kopen? Airco-offerte aanvragen!

Je doet er goed aan minimaal twee offertes van gerenommeerde bedrijven op te vragen, deze goed te vergelijken (dus niet alleen op prijs) en dan een keuze voor een bedrijf te maken. Het kan goed zijn dat precies hetzelfde apparaat en dezelfde montage bij twee bedrijven een paar honderd euro verschil betekenen! In het algemeen duurt het bestellen van het aircosysteem en het plannen van de monteurs een week of twee. Een en ander is natuurlijk afhankelijk van de drukte. Houd hier rekening mee!

Een makkelijke manier om airco-offertes aan te vragen is via het formulier hieronder. Hier vul je eenvoudigweg een paar gegevens in en je ontvangt snel en geheel gratis en vrijblijvend scherpe aanbiedingen van een aantal airco-bedrijven. Je zit nergens aan vast en je kunt op je gemak je keuze maken.

Goed, je hebt besloten dat je een aircosysteem in je huis of kantoor wilt. Bij de keuze voor een monoblock (of eventueel een mobiele airco met splitsysteem) is het gemakkelijk: je leest de recensies van verschillende apparaten op internet en je maakt een keuze voor een systeem met een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Je bestelt het systeem van jouw keuze via internet en binnen no-time geniet je van een koele bries.

Welke airconditioning heb je nodig?

Als je hebt gekozen voor een vaste airco, zijn de vervolgstappen iets ingewikkelder. Allereerst moet je goed weten wáár je het systeem wilt hebben. Eenmaal aangesloten leg je een vaste airco niet zomaar weer om. Voor je iets bestelt of regelt, doe je er dus goed aan je allereerst af te vragen wat je precies wilt: een koele werkruimte door het hele jaar heen? Of op de heetste dagen van het jaar net wat makkelijker in kunnen slapen door een koelere slaapkamer?

Een airco kiezen

Als het je erom gaat een koele keuken of werkkamer te hebben, dan is het duidelijk waar de binnenunit moet komen. Heb je een hele verdieping die je koel wilt houden, dan zul je je aircosysteem strategisch moeten plaatsen. Als het systeem van jouw keuze voldoende capaciteit heeft, is dat trouwens niet zo ingewikkeld. Een systeem met een aardige overcapaciteit kan er trouwens ook voor zorgen dat de verdieping daaronder meeprofiteert.

Dat zit zo: warme lucht stijgt op en koude lucht daalt af. Terwijl jouw systeem steeds nieuwe warme lucht omzet in koelte, daalt de gekoelde lucht af. Je moet dan uiteraard wel een systeem met wat vermogen hebben. Is dat zo, dan profiteer je van een systeem op je slaapkamer ook in de woonkamer, wanneer je de deur naar de trap openzet. Misschien niet de hoofdreden waarom je de airco koopt, maar wel goed om in het achterhoofd te houden bij de keuze voor een airco en zeker bij de plaatsing van het apparaat.

Wil je het echt goed doen, dan kun je trouwens ook kiezen voor een multi-splitsysteem waarmee je meerdere binnenunits op een buitenunit aansluit en zo meerdere ruimten kunt koelen.

Andere overwegingen bij het kiezen van een airco

In je keuze kun je ook de benodigde functies meenemen. Kies bijvoorbeeld voor een programmeerbaar model met een dag- en een nachtstand of maak je keuze op basis van een instelbare uitblaashoek, als je niet in de tocht wilt zitten. Let specifiek op het aantal decibellen dat een apparaat produceert. Rond de 21 dB(A) is een apparaat echt fluisterstil, iedere 3 dB(A) die daarvan afwijkt, betekent een verdubbeling van het geluidsniveau.

Verder speelt natuurlijk het beschikbare budget een belangrijke rol bij het uitzoeken van een model met een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Als laatste kun je ook letten op de esthetiek van het apparaat. Komt het in de woonkamer of de slaapkamer te hangen? Dan wil je mogelijk toch een model met meer aandacht voor vormgeving dan wanneer het voor een werkruimte of kantoor is.

Op deze website kun je meer lezen over de voor- en nadelen van een mobiele airco (monoblock of split-unit) of een vaste airco (split-unit of multi-split). Heb je eenmaal een keuze gemaakt, dan moet je ook nog weten hoeveel capaciteit de airco van je keuze nodig heeft. Welke airconditioning kies jij?

Ontvang direct gratis airco-offertes