Raamafdichting airco

Raamafdekking mobiele airco
De AirLock voorkomt het terugstromen van warme lucht in je kamer

Een van de grootste nadelen van mobiele airco is het raam dat open moet blijven staan voor de afvoerslang naar buiten. Echte mobiele airco’s hebben namelijk altijd een afvoerslang nodig om de warme lucht naar buiten af te voeren.

Het beste zou een rond gat in de muur zijn, waardoor je de afvoerslang naar buiten steekt. Maar om nu hiervoor speciaal een gat in de muur te maken… Soms is een oplossing een inzetraam met een rond gat. Maar dat is meestal maatwerk voor de breedte van de afvoerslang.

En dan nog… Vaak kun je de afvoerslang van de airco alleen door een open of gekanteld raam doen, met als gevolg dat er weer warme lucht naar binnen wordt gezogen. Doordat de airco de ruimte als het ware vacuüm zuigt, stroomt de warme lucht steeds sneller naar binnen. Het gevolg is een sterk verminderde werking van je portable airco.

Raamafdichting airco met de AirLock 200
Raamafdichting airco met de AirLock 200

Er is een relatief simpele oplossing om de werking van de airco te verbeteren en onnodige kosten te besparen. Deze oplossing is een raamafdichting voor je airco, ook wel de AirLock genoemd. Dit is een speciale raamafdichting airco met een ritssluiting. Door de geopende ritssluiting van de AirLock steek je de aircoslang naar buiten.

Deze raamafdichting werkt bij zowel gewone ramen als kiepramen. Door de flexibele oplossing van de AirLock kun je deze zelf op maat maken voor jouw situatie.

De warme lucht stroomt nu niet meer terug je (slaap)kamer in. Bijkomend voordeel: muggen en ander gespuis blijven buiten.

In deze video zie je hoe de afdichting van je raam met de AirLock 100 werkt (in het Duits):

2 types raamafdichting

Er zijn 2 types AirLock op de markt. De AirLock 100 en de AirLock 200. De AirLock 200 is een geavanceerdere versie van het type 100.

Zowel de AirLock 100 als de AirLock 200 passen bijna op alle gebruikelijke raamconstructies met een maximale omtrek van 400 cm (behalve op Velux-dakramen). Daarom is dit een universele oplossing die eigenlijk onmisbaar is voor iedereen die de werking van zijn mobiele airco wil verbeteren.

De AirLock 200 is voor een- en twee-slangentechniek airconditioners geschikt, in tegenstelling tot de AirLock 100.

Ook beschikt het type AirLock 200 over twee ritssluitingen, waarbij je ook airconditioners met twee slangen aan kunt aansluiten. Als je maar één opening nodig hebt, dan rits je de tweede sluiting gewoon dicht.

Je kunt de AirLock ook gebruiken voor afvoerluchtdrogers (wasdrogers) in de zomer of de winter.

Je bevestigt de raamafdichting heel gemakkelijk met klittenband. Je kunt het er dus ieder moment weer vanaf halen. Ook wassen in de wasmachine is geen probleem.

Let erop dat dit type raamafdichting niet geschikt is voor dakramen met een middenscharnier.

Waar kun je de raamafdichting airco kopen?

Deze raamafdichting voor je mobiele airco van het merk Trotec is onder andere te koop bij bol.com. Uiteraard is het slim om deze te kopen voordat er een hittegolf komt en je van een verkoelend aircobriesje wilt genieten.

Koop nu raamafdichting voor je mobiele airco.

Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde artikelen

Leave A Comment?