Vaste airco kopen

Je hebt alles tegen elkaar afgewogen en je wilt een vaste airco kopen? Verstandige keuze! Een vaste airco is een investering in het klimaat van je huis of je werkruimte. Mits goed gekozen, zul je geen spijt krijgen van je keuze. Je moet het wel even goed aanpakken en daar zijn verschillende mogelijkheden voor.

De meeste mensen zullen verschillende offertes opvragen bij airco-installatiebedrijven. Een goed bedrijf komt dan langs om de situatie ter plekke te bekijken en daarna een offerte uit te brengen. Wees er zeker van dat alle kosten voor de aanschaf van het apparaat en de montage bij de offerte in zitten. Vaak is een standaardlengte aan leidingen (bijvoorbeeld 5 meter) meegenomen in de offerte. Moet jouw systeem meer lengte overbruggen, dan zijn daar extra kosten aan verbonden. Hetzelfde geldt voor het wegwerken van leidingen, het aanleggen van netspanning naar het apparaat of het maken van een eventueel benodigde koof.

Airco kopen? Offertes aanvragen!

Je doet er goed aan minimaal twee offertes van gerenommeerde bedrijven op te vragen, deze goed te vergelijken (dus niet alleen op prijs) en dan een keuze voor een bedrijf te maken. Het kan goed zijn dat precies hetzelfde apparaat en dezelfde montage bij twee bedrijven een paar honderd euro verschil betekenen! In het algemeen duurt het bestellen van het aircosysteem en het plannen van de monteurs een week of twee. Via AllesAirco.nl kun je gemakkelijk en vrijblijvend gratis airco-offertes opvragen en vergelijken.

Nadat het systeem is aangelegd en in bedrijf gesteld, krijg je een logboek opgestuurd. Hiermee kun je bij een eventuele overheidscontrole laten zien dat jouw airco door een geregistreerd bedrijf is afgevuld. In de praktijk worden alleen systemen van boven de 3 kg aan koudemiddel gecontroleerd, niet de particuliere en kleinzakelijke systemen waar slechts zo’n 1,5 kg aan koelstof in gaat.

Zelf een vaste airco kopen

split-unit airco kopen
Een split-unit airco kun je zelf gemakkelijk online bestellen

Het kan natuurlijk sneller en goedkoper als je zelf een aircosysteem aanschaft. Dan hoef je geen marge aan het installatiebedrijf af te dragen voor de aanschaf van het apparaat. Wil je nog goedkoper uit zijn, dan kun je de installatie deels zelf voorbereiden. Over het installeren van een vaste airco kun je elders op deze website meer lezen. Het vullen van het systeem en het aansluiten van de leidingen kun je dan tegen uurtarief door een STEK-erkend monteur laten doen. Koop je zelf een aircosysteem, zorg er dan wel voor dat je het juiste systeem voor de ruimte waar je het gebruikt aanschaft.

Waar split-unit airco kopen?

Vaste airco’s kun je bij verschillende webshops voordelig aanschaffen. Let erop dat airco’s niet het hele jaar door leverbaar zijn en in de zomerperiode snel uitverkocht kunnen raken. Ook Coolblue heeft vaste airco’s in het assortiment. De goedkoopste Tristar-airco kost daar € 689,- incl. btw en verzendkosten.

Split-unit airco’s kun je ook vanaf zo’n € 650,- (2,7 kW, 9.000 BTU) bij Conrad.nl kopen, de grootste webshop in Europa op het gebied van elektronica.

Een andere online leverancier van voordelige aircosystemen zoals die van Zibro is CoolSound.nl, de online superstore. De goedkoopste split-unit airco met snelkoppelingen voor ruimten tot zo’n 80 m3 kost daar € 665,-.

Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde artikelen

Leave A Comment?