Quantcast

Alles over bijverwarming

Op AllesAirco.nl vind je ook alles over bijverwarming voor op kantoor of thuis. We bespreken kachels en andere verwarmingsbronnen. We behandelen de voor- en nadelen van alle typen en geven een overzicht van de belangrijkste merken bijverwarming. Natuurlijk beschrijven we ook hoe bijverwarming werkt en waar je nu precies op moet letten als je er een wilt kopen. Kortom, alles over bijverwarming vind je hier.

Bijverwarming in huis is is belangrijk voor ruimten die je moeilijk warm krijgt, waar geen verwarming is of die juist maar een aantal keren per jaar warm hoeven te zijn. Bijverwarming is trouwens niet iets voor alleen in de winter. Ook in de zomer kan bijverwarming in bepaalde ruimten goed van pas komen. Bijvoorbeeld in kelders of in garages die altijd koud zijn. Of je maakt juist gebruik van de ventilatorfunctie of jouw elektrische kachel als het echt warm is.

Inhoud

Alles over bijverwarming vind je hier

Nederlanders en Vlamingen ontdekken dat het prettig is om zelf de controle over het binnenklimaat te hebben. Een leef- of werkomgeving met een constant klimaat (zomer en winter) is veel beter voor je algeheel gevoel van welbevinden én je kunt meer doen. Zeker als je aan huis werkt, heb je bijverwarming vaak vrij snel terugverdiend. Op deze website vind je alle tools, trucs en tips om voor jezelf te bepalen of ook jij straks niet meer zonder bijverwarming kunt.

Succes met je zoektocht naar de bijverwarming die bij je past!

Waarom bijverwarming?

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om te kiezen voor bijverwarming. Een aantal veelvoorkomende redenen vermelden we op deze pagina. Waarom kies jij voor bijverwarming?

Vaste verwarming ontbreekt

Bijverwarming wordt soms ingezet wanneer vaste verwarming ontbreekt of niet toereikend is. Vaak gaat het hierbij om ruimtes die verder weg liggen van de woonkamer: garages, zolders, kelders. Als je besluit om in zo’n ruimte te gaan werken of recreëren, dan is het prettig als de temperatuur aangenaam is. Dat resultaat kan vaak goed met een van de op de markt zijnde types bijverwarming worden bereikt.

Extra comfort of sfeer

Bijverwarming wordt ook gebruikt voor extra comfort. Bijvoorbeeld een haardje in de woonkamer. Of een extra kacheltje in een koele slaapkamer. Bijverwarming kan zo een verhogen van sfeer zijn of dient om de temperatuur enkele graden te verhogen, terwijl het kwik buiten daalt. Natuurlijk staat de centrale verwarming ook aan, maar zeg nu zelf: is die in alle kamers echt toereikend? Zeker wanneer het écht koud wordt, kan een extra kacheltje in de badkamer of die studeerkamer erg comfortabel zijn.

Bijverwarming in het tussenseizoen

En dan is er nog de reden van bijverwarming tijdens het zogeheten tussenseizoen. De periode rond de lente of de herfst waarin de temperatuur niet laag genoeg is om de centrale verwarming aan te zwengelen. Maar waarin het toch dikwijls onaangenaam fris aanvoelt. Bijverwarming is dan een praktische oplossing. Het is lekker warm wanneer je onder de douche vandaan stapt en als je naar bed gaat om een boekje te lezen is de slaapkamer al fijn opgewarmd.