Quantcast

Misverstanden over bijverwarming

Op deze pagina bespreken we een aantal veelvoorkomende misverstanden over bijverwarming. Heb je zelf nog aanvullingen op dit lijstje? Stuur ze in via het contactformulier.

Bijverwarming is duur

Er zijn dure kachels, maar dat heeft vaak alles met design te maken. Eenvoudige kacheltjes die als bijverwarming dienen heb je al vanaf enkele tientjes. Bijverwarming hoeft dus zeker niet de hoofdprijs te kosten. Dat heb je zelf in de hand. Als je kiest voor een modern aircosysteem als bijverwarming, kun je zelfs geld besparen.

Bijverwarming is gevaarlijk

Het is niet waar dat bijverwarming gevaarlijk is. Moderne systemen zijn uitgerust met allerlei soorten beveiliging. Natuurlijk blijft het altijd oppassen met apparaten die heet worden, zeker als er kinderen of huisdieren in de buurt zijn. Lees ook altijd eerst de gebruiksaanwijzing en neem alle veiligheidsmaatregelen in acht.

Bijverwarming werkt niet

Ook niet waar. Een kachel kan ervoor zorgen dat je een koude ruimte in korte tijd echt warm krijgt. Natuurlijk moet je wel het juiste systeem voor jouw ruimte kiezen met een capaciteit die overeenkomt met het aantal kubieke meters.