Quantcast

Zomer 2020: het wordt weer bloedheet

De maanden juni en augustus van deze zomer krijgen we flink wat hitte voor onze kiezen. Volgens Weeronline moeten we rekening houden met meerdere perioden waarin de temperatuur tussen de 25 en de 30 graden wordt.

Zomer 2020 wordt weer heet (foto: PxFuel)

Hittegolf tijdens lockdown

Vooral in juni kan dat volgens Weeronline voor veel mensen lastig worden, omdat dan nog veel van de beperkende maatregelen door het coronavirus zullen gelden. Wanneer we met de eerste hittegolven te maken krijgen, brengen we nog veel tijd in om om het huis door. Wanneer de hitte eenmaal in je huis zit, krijg je het zonder airconditioning niet makkelijk meer koel.

Juli wordt koeler

In de maand juli, wanneer de schoolvakanties aanbreken, verwacht Weeronline wel een ander weertype met veel wind vanaf zee en veel buien. Het is dan beduidend koeler dan een maand eerder. Wel prettig voor degenen die niet zo van hitte houden. Ook de natuur zal tegen die tijd wel een slokje lusten.

Mogelijk 40 graden

Verder verwacht Weeronline dat Spanje en Frankrijk met verzengende hitte te maken krijgen deze zomer. Wanneer de wind in onze richting staat, zou het opnieuw zomaar 40 graden kunnen worden, net als de vorige zomer.

Bron: Weeronline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *