Quantcast

Raamafdichting airco

Raamafdekking mobiele airco
De AirLock voorkomt het terugstromen van warme lucht in je kamer

Een van de grootste nadelen van mobiele airco is het raam dat open moet blijven staan voor de afvoerslang naar buiten. Echte mobiele airco’s hebben namelijk altijd een afvoerslang nodig om de warme lucht naar buiten af te voeren.

Inhoud

Een gat in de muur

Het beste zou een rond gat in de muur zijn, waardoor je de afvoerslang naar buiten steekt. Maar om nu hiervoor speciaal een gat in de muur te maken… Soms is een oplossing een inzetraam met een rond gat. Maar dat is meestal maatwerk voor de breedte van de afvoerslang.

De beste oplossing, maar ook bewerkelijk: het gat in de muur voor mobiele airco, ook wel een aircoluik genoemd (bron: YouTube)

Warmtelekkage

En dan nog… Vaak kun je de afvoerslang van de airco alleen door een open of gekanteld raam doen, met als gevolg dat er weer warme lucht naar binnen wordt gezogen. Doordat de airco de ruimte als het ware vacuüm zuigt, stroomt de warme lucht steeds sneller naar binnen. Het gevolg is een sterk verminderde werking van je portable airco.

Raamafdichting airco met de AirLock 200
Raamafdichting airco met de AirLock 200

Simpele oplossing: raamafdichting voor airco

Er is een relatief simpele oplossing om de werking van de airco te verbeteren en onnodige kosten te besparen. Deze oplossing is een raamafdichting voor je airco.

Raamafdichting is er in verschillende varianten, maar vrijwel altijd werkt het met een plakstrip die je op het kozijn plak. Daar kun je de afdichting vervolgens aan bevestigen met klittenband of met een ritssluiting. Zo kun je de raamafdichting snel installeren en weer verwijderen.

Raamafdichting voor je airco is er in verschillende merken, het bekendst is de AirLock. Dit is een speciale raamafdichting airco met een ritssluiting. Door de geopende ritssluiting van de AirLock steek je de aircoslang naar buiten.

Deze raamafdichting werkt bij zowel gewone ramen als kiepramen. Door de flexibele oplossing van de AirLock kun je deze zelf op maat maken voor jouw situatie.

De warme lucht stroomt nu niet meer terug je (slaap)kamer in. Bijkomend voordeel: muggen en ander gespuis blijven buiten.

In deze video zie je hoe de afdichting van je raam met de AirLock 100 werkt (in het Duits):

3 types raamafdichting airco

Er zijn 2 types AirLock op de markt:

  • De AirLock 100
  • De AirLock 200
  • De AirLock 1000 voor extra grote ramen en deuren

De AirLock 200 is een geavanceerdere versie van het type 100.

Zowel de AirLock 100 als de AirLock 200 passen bijna op alle gebruikelijke raamconstructies met een maximale omtrek van 400 cm (behalve op Velux-dakramen). Daarom is dit een universele oplossing die eigenlijk onmisbaar is voor iedereen die de werking van zijn mobiele airco wil verbeteren.

De AirLock 200 is voor een- en twee-slangentechniek airconditioners geschikt, in tegenstelling tot de AirLock 100.

Ook beschikt het type AirLock 200 over twee ritssluitingen, waarbij je ook airconditioners met twee slangen aan kunt aansluiten. Als je maar één opening nodig hebt, dan rits je de tweede sluiting gewoon dicht.

Met de nieuwe AirLock 1000 kun je nu ook grote deuren of ramen afdichten tegen warmtelekkage. De Airlock 1000 gaat tot een omtrek van 560 cm.

Je kunt de AirLock ook gebruiken voor afvoerluchtdrogers (wasdrogers) in de zomer of de winter.

Je bevestigt de raamafdichting heel gemakkelijk met klittenband. Je kunt het er dus ieder moment weer vanaf halen. Ook wassen in de wasmachine is geen probleem.

Voor welke ramen en deuren is de AirLock geschikt?

AirLock is geschikt voor de afdichting van ramen, balkondeuren, terrasdeuren met een draai-/kiepsluiting.

Let erop dat dit type raamafdichting niet geschikt is voor dakramen met een middenscharnier.

Voor deze soorten (dak)ramen is de AirLock raamafdichting geschikt

Waar kun je deze raamafdichting voor je airco kopen?

Deze raamafdichting voor je mobiele airco van het merk Trotec is onder andere te koop bij bol.com. Uiteraard is het slim om deze te kopen voordat er een hittegolf komt en je van een verkoelend aircobriesje wilt genieten.

💡Tip: koop nu raamafdichting voor je mobiele airco.

44 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *