Quantcast

Beste merken airconditioning

Als je eenmaal het besluit hebt genomen om geld uit te trekken voor een split-unit airconditioning, dan doe je er goed aan te kiezen voor een gerenommeerd merk. Wat is het beste merk airco?

Inhoud

Beste airco kiezen

Als je de beste airco voor jou uit wilt zoeken, kies dan in ieder geval voor een A-merk. Een A-merk airco staat garant voor zorgeloos aircoplezier en een lange levensduur. Op deze pagina bespreken we kort een paar van de beste merken airconditioning, zowel van merken vaste airco (split-unit) als merken mobiele airco’s.

beste merken airconditioning
De beste merken airconditioning, maar welke moet je kopen?

Welke airco kopen?

Ben je op zoek naar de goede, betrouwbare airco, maar weet je niet welke airco je moet kopen? Met een keuze voor een van deze merken zit je sowieso goed. Let op: deze lijst is niet volledig. Er zijn meer merken die goede kwaliteit bieden.

Beste merken split-airco’s

Hieronder tref je een selectie uit de beste merken vaste airconditioning aan. Het gaat dan om de zogenoemde split-units.

Mitsubishi Heavy Industries
Mitsubishi airconditioning

Onder de merknaam Mitsubishi Heavy Industries verkoopt het ook in Nederland bekende merk (vooral van de auto’s) kwalitatieve airconditioners. De airco-apparatuur van Mitsubishi staat zeer goed bekend in efficiency en duurzaamheid. Bovendien zijn de apparaten fluisterstil (zowel de binnen- als de buitenunits).

Panasonic
Panasonic airconditioning

Ook Panasonic is in Nederland niet onbekend als elektronicamerk. Net als Mitsubishi stelt Panasonic hoge eisen aan de stille eigenschappen van zijn aircosystemen. Een keuze voor een systeem van Panasonic is een keuze voor degelijke, Japanse kwaliteit.

Daikin
Daikin airconditioning

Daikin is zeker niet het goedkoopste merk airco, maar wel één van de beste. Het Europese hoofdkantoor van Daikin is gevestigd in Oostende, België. De producten van Daikin zijn niet alleen uiterst efficiënt en stil, maar er is ook veel aandacht voor de vormgeving van de apparaten. Als design belangrijk voor je is, moet je eens naar de schitterende Emura-serie van Daikin kijken. Lees meer over Daikin airco’s.

Daikin Emura
Het oog wil ook wat: Daikin Emura

Carrier
Carrier airconditioning

Het Amerikaanse Carrier staat bekend als de uitvinder van de moderne airconditioning. Willis Carrier maakte al in 1902 een systeem om de temperatuur onder controle te houden. In 1924 werd de eerste Amerikaanse bioscoop voorzien van deze luchtkoeling, met succes! Vijf jaar later hadden 300 bioscopen van over het hele continent de luchtkoeling geïmplementeerd. Ook vandaag de dag heeft Carrier nog steeds een leidende functie in de aircomarkt. Carrier beschikt ook over een eigen serviceorganisatie.

Toshiba airconditioning
Toshiba airconditioning

Toshiba is een Japans elektronicabedrijf dat al ruim 100 jaar actief is in elektronicaproducten en halfgeleiders. Het behoort tot de top 10 van de grootste fabrieken van elektrische apparaten ter wereld. De aircosystemen van Toshiba staan goed aangeschreven. Ze gebruiken de modernste technieken en doen hun werk in stilte. Deze airco’s zijn zowel voor de particuliere als de zakelijke markt beschikbaar.

Naast deze beste merken vaste airco’s zijn ook goedkopere aircoproducten leverbaar van onder meer merken als LG en Samsung.

Beste merken mobiele airco’s

Hieronder tref je een selectie uit de beste merken mobiele airconditioning aan. Het gaat hier bijna altijd om monoblock-airco’s.

De’Longhi airconditioning

Het Italiaanse merk De’Longhi is al meer dan 100 jaar actief in industrieel design. Ze maken ijsmakers, espressomachines, diverse keukenapparatuur en enkele van de beste mobiele airco’s te wereld. Vooral de Pinguino-serie van De’Longhi is populair.

Deze apparaten zijn niet goedkoop, maar doen wel wat ze beloven en het geluidsniveau is vaak heel acceptabel. Daarnaast zien ze er – in tegenstelling tot veel concurrenten – ook nog eens goed gestyled uit. Laat dat maar aan de Italianen over!

Deze Pinguino PAC is zo’n beetje het beste wat je kunt kopen op het gebied van mobiele airco:

Carrier airconditioning

Het Amerikaanse Carrier – zie ook hierboven bij de vaste airco’s – is zo’n beetje de uitvinder van de huidige airco’s. Logisch dat ze ook uitstekende mobiele airco’s maken.

De mobiele airco’s van Carrier zijn eenvoudig te bedienen en werken goed: ze maken de binnenlucht daadwerkelijk lekker koel en minder vochtig.

Deze mobiele airco van Carrier een zo’n model dat je bijna blind kunt kopen:

Trotec airconditioning

Trotec is een merk dat in de consumentenwereld niet zo bekend is, maar dat veel industriële gereedschappen levert. Ze zijn ook groot in industriële verwarming, ontvochtiging en in het leveren van stofzuigers.

Naast de industriële producten biedt Trotec ook klimaatoplossingen voor consumenten. Trotec staat bekend om zijn professsionele aanpak en innovatieve oplossingen. Daarmee behoren de mobiele airco’s van Trotec tot de beste die er op de markt te koop zijn.

Deze mobiele airconditioner van Trotec is een slim apparaat met een hoog koelvermogen:

AEG airconditioning

AEG (Allgemeine Elektricitäts-Gesellschaft) is een Duitse fabrikant van witgoed en keukenapparatuur. Deze producent maakt kwalitatieve mobiele airco’s die relatief weinig geluid maken, goed koelen (en verwarmen) en er ook nog eens prettig uitzien.

De AEG ChillFlex Pro is een moderne mobiele airco met uitstekende specificaties:

Aspen airconditioning

Aspen is een merk voor moderne draagbare airco’s. De airco’s van Aspen maken relatief weinig lawaai, koelen sterk en hebben een aantrekkelijke vormgeving (het oog wil oog wat).

De Aspen Xtra is een goede mobiele airco met slimme functies en een hoog koelvermogen:

Naast deze beste merken mobiele airco’s zijn ook goedkopere aircoproducten leverbaar van onder meer merken als LG, Tectro, Tristar, Bestron en JustFire.

Deze kunnen ook best goede prestaties leveren, afhankelijk van de eisen die je aan je mobiele airco stelt. Neem als stelregel dat de airco van je keuze beter moet zijn wanneer je een grotere ruimte of een kamer waar de zon op staat wilt koelen.

💡Tip: wil je niet veel geld uitgeven, maar wel graag een oplossing voor de warmste dagen? Kijk dan eens bij deze alternatieven voor airco.

19 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *