Quantcast

Test mobiele airco’s 2022

Met het zomerseizoen in aantocht – en nog altijd meer binnenzitten door het vermaledijde coronavirus – neemt de vraag naar goede mobiele airco’s toe. Wat zijn nu de beste mobiele airco’s van dit aircoseizoen? We hebben ze voor je getest en dit zijn de winnaars van onze mobiele airco test in 2022.

Top 5 best geteste mobiele airco’s van seizoen 2022

Inhoud

Mobiele airco test 2022: de topmerken

De Consumentenbond waagt zich liever niet aan een test van mobiele airco’s, maar houdt het liever bij tips om koelte zonder airco te creëren. Toch zijn veel mensen op zoek naar goede mobiele airco’s. Daarom hebben wij de taak van airco-testers maar op ons genomen.

Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat de winnaars uit de airco-test van 2022 afkomstig zijn uit de collectie van de beste aircomerken. Bij mobiele airco geldt bijna altijd dat je beter iets meer uit kunt geven voor veel betere prestaties. Een goedkope oplossing leidt vaak tot teleurstellingen over de capaciteiten van het apparaat. Zorg dus dat je weet wat je koopt!

Voor- en nadelen van mobiele airco’s

Mobiele airco’s zijn populair omdat ze makkelijk te plaatsen en te installeren zijn. Hoewel vaste airco beter presteert, kost dit ook (veel) meer en is er soms een kleine verbouwing nodig om de aanleg mogelijk te maken.

Met mobiele airco heb je alleen een gat in de muur of een raam nodig voor de afvoerslang naar buiten. Daar staat wel weer een hogere productie van geluid tegenover. Bij mobiele airco’s hoor je de ventilator en de compressor goed, omdat alle geluidmakende onderdelen in het apparaat zelf zitten, in plaats van in de buitenunit.

Hier is onze top 5 van het aircoseizoen 2022:

1. De’Longhi Pinguino PAC EX120 Silent

Het Italiaanse De’Longhi heeft in de afgelopen eeuw een goede naam opgebouwd in het maken van diverse apparatuur. Ze maken ook uitstekende mobiele airco’s die relatief weinig geluid maken en er bijzonder goed uitzien. Dat geldt zeker voor dit topmodel: de zwartkleurige Pinguino PAC EX120 Silent. Hij kost een paar duiten, maar koelt voortreffelijk en dat ook nog eens op een zuinige manier (A++).

Voordelen: goede koeling, relatief weinig lawaai met Silent-modus, relatief zuinig, mooi design.
Nadelen: prijs is aan de hoge kant.

2. Carrier 51KPD010N7S

Carrier is een Amerikaans merk dat zo’n beetje de uitvinder van de moderne airco kan worden genoemd. Nog steeds is Carrier een van de grootste merken op het gebied van split-airco’s voor bedrijven en particulieren. Maar ze maken ook bijzonder goede mobiele airco’s. Deze 51KPD010N7S van Carrier levert goede prestaties voor een mobiele airco.

Voordelen: koelt goed, relatief energiezuinig en is eenvoudig te bedienen.
Nadelen: ziet er minder chic uit, is aan de prijs.

3. Mobiele Airco Aironex

Een gebruiksvriendelijke en voordelige mobiele airco tref je op nummer 3 aan in 2022. Deze airco biedt simpelweg een goede prijs-kwaliteitsverhouding met een relatief hoog kool vermogen. Hij doet dat ook nog eens relatief stil.

Voordelen: hoog koelvermogen, relatief stil, aantrekkelijke prijs.
Nadelen: prestaties iets minder dan van de topmodellen mobiele airco’s

4. AEG ChillFlex Pro

AEG (Allgemeine Elektricitäts-Gesellschaft) kennen we natuurlijk allemaal als degelijk Duitse fabrikant van vaatwassers, wasmachines en magnetrons. Maar ze maken ook goede mobiele airco’s die weinig geluid produceren. Maak kennis met de ChillFlex Pro.

Voordelen: goede prestaties, aantrekkelijk design, goede prijs.
Nadelen: energieverbruik wat hoger, minder goed bij grote ruimtes.

5. Aspen Xtra

Aspen maakt mobiele airco’s en doet dat heel goed. Ze produceren weinig geluid, hebben een goed koelvermogen en zijn niet zo lelijk als veel andere mobiele airco’s. Tja, het oog wil toch ook wat? De Aspen Xtra is gewoon een goede mobiele airco.

Voordelen: goed koelvermogen, aantrekkelijk design, laag geluidsniveau, veel functies.
Nadelen: relatief hoge prijs.

Budgetkeuze mobiele airco

Wat nu als je geen 400, 500, 600 of meer euro’s aan een mobiele airco uit wilt geven? Dan zijn er ook best mogelijkheden, alleen moet je dan iet te veel eisen stellen qua verbruik, design, de capaciteit en de mogelijkheden.

Deze mobiele airco van Tristar heeft een fantasieloos design, maar is flexibel, wendbaar en verbruikt niet te veel stroom. Dit is onze budgetkeuze.

Of kies een luchtkoeler (aircooler)

Een andere budgetoptie is een luchtkoeler, die ook wel aircooler wordt genoemd. Hiervoor betaal je slecht een paar tientjes.

Maar let op: een luchtkoeler is dus geen airco omdat hij alleen werkt op basis van verdamping van water. Hij kan een ruimte een paar graden koeler doen aanvoelen, maar van 32 graden naar 22 graden lukt je niet met een luchtkoeler.

Sommige mensen kiezen specifiek voor een luchtkoeler omdat je hierbij geen afvoerslang naar buiten nodig hebt.

Meer informatie over de luchtkoeler vind je hier.

Tips voor het kopen van de beste mobiele airco

Dat was onze top 5 met de best geteste mobiele airco’s van 2022. Let erop dat het aanbod aan mobiele airco’s snel kan veranderen. En dat airco’s bij een hittegolf ook snel uitverkocht kunnen raken.

En zijn zeker ook andere airco’s die goede prestaties leveren, afhankelijk van je wensen en eisen.

💡Kooptips mobiele airco’s

  • Kies bijvoorbeeld voor een sterkere mobiele airco als die ruimte die je wilt koelen groter is.
  • Kies voor een stillere mobiele airco als je de airco in je slaapkamer wilt gebruiken.
  • Wil je niet veel geld uitgeven, maar wel graag een oplossing voor de warmste dagen? Kijk dan eens bij deze alternatieven voor airco.
  • Denk alvast na over de plek waar de airco moet komen te staan. Kan hij in een stopcontact? Is er een plek waar de slang naar buiten kan?
  • Is stroomverbruik belangrijk omdat je de airco voor langere tijd wilt laten draaien? Kies dan voor een airco in de A+-klasse.

➡️Meer kooptips voor mobiele airco vind je op deze pagina.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *