Quantcast

Airco voor kleine ruimte

Je hebt een airco voor een kleine ruimte nodig? Met een klein mobiele airco of mini-airco kun je soms prima uit de voeten. Pas er alleen voor op dat je niet een kleine mobiele airco koopt om extra voordelig uit te zijn, want daar krijg je bijna altijd spijt van.

Aircooler?

Een kleine airco wordt soms gevonden in een luchtkoeler. Dit zijn compacte apparaten en ze hebben geen slang naar buiten, maar je mag ze absoluut geen airco noemen.

Een echte airco (dus een apparaat dat werkt met het principe van de warmtepomp) werkt altijd beter. Ook als het om een klein model airco gaat.

Mini-airco

Een kleine of mini-airco kan soms prima volstaan. Voor een kleine slaapkamer bijvoorbeeld of een hobbykamer. Houd er rekening mee dat een kleiner model meestal ook een lagere capaciteit heeft. Controleer voor aankoop goed of het apparaat van je keuze de inhoud van de ruimte aankan. Om een berekening te maken kun je kijken op de pagina: hoeveel airco heb ik nodig?

Kleine airco in de kamer

Een kleine mobiele airco is flexibel

Een kleine mobiele airco kan handig zijn wanneer je niet veel ruimte hebt om een groot apparaat te plaatsen. Veel mobiele airco’s zijn toch vaak fors van omvang. Een mini-airco is ook makkelijker te verplaatsen van de ene naar de andere kamer en op te bergen wanneer je hem niet meer nodig hebt.

Zet je kleine airco overdag in je woonkamer en ’s nachts in je slaapkamer. Een prima oplossing. Je moet er uiteraard wel rekening mee houden dat elke airco en dus ook een compacte mobiele airco een afvoer naar buiten nodig heeft.

Een raam dat openstaat is meestal niet ideaal (want dan komt er net zo makkelijk weer warme lucht naar binnen), maar is soms wel de enige mogelijkheid. Je kunt lekkage van warme lucht voorkomen met raamafdichting voor airco’s.

airco voor kleine ruimte
Trotec: airco voor kleine ruimte

Modellen mini-airco’s

Er zijn verschillende modellen kleine airco op de markt. Het verstandigst doe je eraan op tijd te gaan shoppen. De compacte modellen zijn vaak erg populair en als er eenmaal een hittegolf aankomt, zijn ze in no-time uitverkocht. In zowel de winkel als online.

Welke modellen zijn er dan?

💡Tip: bij bol.com wordt bijvoorbeeld deze Tristar verkocht. Houd er rekening mee dat dit apparaat alleen kleine ruimtes tot ongeveer 15 m3 koel krijgt.

Een andere kleine airco is de Dolceclima Compact. De fabrikant claimt dat het een van de compactste draagbare airco’s op de markt is. De airconditioner weegt 28 kilo en is  door het formaat eenvoudig te verplaatsen. De handgrepen aan de zijkanten en de zwenkwieltjes aan de onderzijde van het apparaat maken het extra makkelijk om het te verplaatsen.

💡Tip: deze Qlima P 522 wordt ook bij bol.com verkocht.

Zijn bovenstaande airco’s uitverkocht? Geen nood. Er staan nog meer modellen kleine airco op bol.com. Kijk naar de airco’s met een capaciteit tot een vloeroppervlak van zo’n 50 m2. Dit zijn meestal de compactere modellen.

Sla wel je slag voordat er echt een hittegolf komt. Dan zijn de mobiele airco’s namelijk niet meer aan te slepen (en je betaalt sowieso een hogere prijs).