Quantcast

Wetenschappers verwachten hete zomer

Het is alweer mei, tijd om de modellen voor de weersverwachting voor deze zomer van stal te halen. De zomer van 2021 was geen bijzonder warme zomer, terwijl de 3 zomers daarvoor dat wel waren. Hoe zit het met de zomer van 2022 qua weer?

Volgens weeronderzoekers is de kans op een hete zomer dit jaar ruim 70%. Je kunt het onderzoek nalezen in het wetenschappelijke magazine Nature. Eerder deden dezelfde meteorologen al uitspraken over de zomers van 2018, 2019 en 2020 en daarin kregen ze gelijk met hun voorspellingen.

In Nederland moeten we volgens de wetenschappers rekening houden met hitte en droogte. Vooral in de maanden juni en augustus. In juli lijkt er wat meer regen te gaan vallen, wat ook de temperaturen matigt, al is dat lang niet zeker. Een en andere hand vooral af van de windrichting. Als deze uit het warme zuiden komt, dan zal het ook in juli heet worden.

Niet alleen Nederland kan een hete zomer tegemoet zien, ook in de zuidelijke landen van Europa wordt het zinderend warm. Warme perioden houden vaak enkele jaren aan. We zitten nu in zo’n warme periode.

Bron: weeronline.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *