Quantcast

Vloerverwarming bijverwarming

Aparte vermelding op het gebied van bijverwarming verdient de vloerverwarming bijverwarming. Steeds meer mensen ontdekken het comfort van vloerverwarming als bijverwarming. De badkamer en de keuken zijn daarbij veelgebruikte ruimten.

De voordelen van vloerverwarming

Vloerverwarming heeft een aantal voordelen ten opzichte van traditionele vormen van verwarming zoals radiatoren.

Vloerverwarming kan je stookkosten tot wel 30% verminderen. Dit komt doordat het vloeroppervlak met een lagere temperatuur verwarmd kan worden. Daarnaast wordt de temperatuur op een gelijkmatigere manier verdeeld.

Met vloerverwarming heb je veel minder stofcirculatie dan bij traditionele radiatoren. Dit biedt met name voordelen voor mensen die astmatische zijn of een andere longaandoening of allergie hebben.

Met vloerverwarming hou je ruimte over. De inrichting van het vertrek wordt niet beperkt door de aanwezigheid van storende en ontsierende radiatoren.

Met vloerverwarming maak je de leefomgeving een stuk kindvriendelijker. Een kind kan zich niet branden aan een radiator en door de verminderde hoeveelheid stof zal het ook minder snel ziek worden wanneer het op de grond aan het spelen is.

Last but not least: vloerverwarming hoef je niet schoon te maken. Radiatoren zijn daarentegen vaak stofaantrekkers en moeten vaak worden schoongemaakt.

Vloerverwarming als primaire verwarming

Vloerverwarming kan zo worden ingezet, dat het fungeert als jouw primaire verwarming. Je hebt dan geen radiatoren aan de muur meer nodig, bijvoorbeeld. Dat is ideaal als je de ruimte van een vertrek optimaal wilt benutten. Zoals die van de keuken. Als je een ruimte niet zo vaak gebruikt, is vloerverwarming minder geschikt.