Quantcast

Over AllesAirco.nl

Ik ben deze website begonnen nadat ik zelf informatie zocht over verschillende aircosystemen. Als zzp’er werk ik aan huis. Ik heb een zolderverdieping, een dakopbouw van een drive-inwoning – omgebouwd tot kantoorruimte. Ik had alles perfect voor elkaar: grote bureaus, meerdere computers, voldoende kastruimte, een keukenblokje met espressoapparaat, stromend water, goede verlichting… behalve – je raadt het al – een airconditioning.

’s Zomers werd het bloedheet op die zolder. En eigenlijk ook in het voorjaar en najaar. De zon staat er de hele dag op en er is ook nog behoorlijk wat glas. Het spreekt voor zich dat er aardig wat dagen zijn dat je dan eigenlijk gewoon niet kunt werken. Noodgedwongen zat ik dan met m’n laptopje in de tuin. Ook geen straf, maar het komt de productiviteit niet ten goede.

Alles Airco .nl op de iPad
AllesAirco.nl is geoptimaliseerd voor smartphones en tablets

In eerste instantie dacht ik nog: airco, is dat wel nodig? Zo veel hete dagen hebben we toch niet op een jaar?

Comfortabel werken

Het aantal dagen dat het boven de 30 graden Celsius wordt valt in Nederland misschien wel mee, maar een aircosysteem is al eerder erg comfortabel. Ook bij halfbewolkte dagen waarop het slechts zo’n graad of 20 wordt, kan het op een zolderruimte benauwd aanvoelen. Ik heb het nog even met een ventilator geprobeerd, maar dat bood uiteindelijk ook geen soelaas.

Ik was van tevoren huiverig om een mobiele airco te kopen. Een paar jaar geleden werkte ik nog op kantoor en daar hadden we ook zo’n ding staan voor de allerheetste dagen. Maar het werd maar een klein beetje koeler en je kon geen fatsoenlijk telefoongesprek meer voeren.

Er zijn inmiddels natuurlijk betere modellen, maar ik wilde het eigenlijk het liefst meteen goed doen. Ik had het voordeel van een ruimte aan huis, zodat mijn maandlasten laag konden blijven. Dan kon daar voor meer productiviteit en comfort best een goed aircosysteem tegenover staan.

Alles over airconditioning

Ik ging op zoek naar informatie over aircosystemen en ik kwam eigenlijk meteen bij offertewebsites en websites van fabrikanten uit. Terwijl ik juist behoefte had aan duidelijke en onafhankelijke informatie. Die kun je uiteindelijk wel vinden, maar je moet er wel heel veel websites voor afzoeken.

Nadat ik inmiddels een keuze voor een aircosysteem en een leverancier had gemaakt (en nu ik deze tekst in een lekker comfortabel aanvoelende werkruimte kan typen) vond ik het tijd om alle opgedane informatie over airco’s te verzamelen en te bundelen op deze website. Hopelijk kun je je er voordeel mee doen.

Let op: ik verkoop zelf geen airco’s en ik doe ook geen onderhoud aan aircosystemen. Ik geef alleen onafhankelijke informatie op basis van eigen ervaringen en onderzoek.

Heb je suggesties of correcties? Stuur me dan een bericht!

Veel koelte toegewenst!