Quantcast

2019: we krijgen opnieuw een warme, droge zomer

De zomer van 2019 wordt opnieuw warm en droog. Dat zegt de World Climate Service. Pas in augustus van dit jaar worden grotere hoeveelheden neerslag verwacht. Ook de lente is droog en warmer dan gemiddeld.

Voor veel particulieren is dit prima nieuws. Zeker voor degenen die dicht bij huis op vakantie willen. Maar voor de boeren en tuinders is het minder goed nieuws. Het neerslagtekort van 2018 is vooral in het droge oosten en zuiden van Nederland nog steeds niet weggewerkt.

Voor het afgelopen jaar maakte de World Climate Service steeds goede inschattingen van de seizoensverwachtingen. Toch blijft het moeilijk om op de langere termijn iets over het weer te zeggen.

Wel duidelijk is geworden dat we de afgelopen 10 jaar steeds meer aan de airco hebben gehad. Zeker als het gaat om vaste airco’s die we gebruiken om lekker koel te kunnen slapen of werken in ons eigen huis.

Een tip is dan ook om nu al – in het voorjaar – offertes op te vragen voor de aanleg van een airco-installatie. Groot voordeel van moderne airco is dat je deze in de winter kunt gebruiken als bijverwarming, doordat airco werkt volgens het principe van de warmtepomp.

Ook als je denkt slechts incidenteel een airco nodig te hebben en voor een verrijdbaar exemplaar wilt gaan, is het verstandig om niet te wachten totdat de temperaturen omhoogschieten. Dan stijgen de prijzen voor mobiele airco’s namelijk navenant en zijn de beste exemplaren binnen no time uitverkocht, net als bij eerdere hittegolven.

Bron: ronsweer.nl, foto: Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *