Quantcast

Split-airco met luchtreiniging

Ben je op zoek naar een split-airco met luchtreiniging? Luchtreiniging is belangrijk als je last hebt van allergieën of aandoeningen aan de luchtwegen. De meeste split-airco’s (vaste airco in huis) zijn voorzien van een luchtreinigingsfunctie (de behoort tot de 6 basisfuncties van airco).

De luchtreinigingsfunctie bestaat er in de regel uit dat de lucht wordt gefilterd. Daarvoor gebruik je bijvoorbeeld een pollenfilter. Met het toevoegen van filters aan de airco komt er wel wat meer onderhoud bij kijken. Want een filter dat vervuild is, doet uiteraard niet veel goeds voor de kwaliteit van de lucht. Je doet er daarom goed aan om je airco te laten onderhouden door een airco-specialist.

Ionisator

Er zijn ook aircosystemen met een ionisator. Dat is een functie die een elektrische lading op moleculen aanbrengt en ze daarmee kan neutraliseren. Een airco met ionisator vermindert het aantal stofdeeltjes in een ruimte en kan ook bacteriën en virussen effectief verwijderen.

Voorbeeld van een split-airco met ionisator

Voordelen van luchtreiniging met airco

  • Luchtreiniging zit bij de meeste moderne split-airco’s standaard ingebouwd.
  • De luchtreinigingsfunctie zorgt voor verwijdering van vieze geuren, rook, stof en pollen.
  • Met een goed onderhouden airco die de lucht reinigt ga je gezondheidsklachten als hoofdpijn, misselijkheid, allergieën en luchtwegaandoeningen tegen.
  • En nog betere binnenluchtkwaliteit creëer je door een airco met ionisator aan te schaffen.

Offertes aanvragen

Wil je weten wat je airco met luchtreiniging gaat kosten? Dan raden we je aan een paar offertes aan te vragen van aircospecialisten. Ga nu naar de offertepagina en vraag gratis en vrijblijvend een paar offertes aan.