Quantcast

Wat voor zomer krijgen we in 2021?

Nu we inmiddels in mei zijn aanbeland, krijgen we steeds meer betrouwbare informatie over het weer op de lange termijn. Veel mensen willen weten: wordt het in 2021 weer net zo heet en droog als in de afgelopen jaren? Weeronline waagde zich alvast aan een voorspelling.

Het korte verhaal: de zomer van dit jaar lijkt op die van 2019. Toen hadden we een zomer met afwisselende periodes van extreme hitte en koelere periodes met buien. Vooral de temperatuur in het binnenland kan deze zomer flink oplopen.

Dat heeft er alles mee te maken dat het deze zomer in de landen aan de Middellandse Zee warmer en droger wordt dan normaal. Als we in de zomer met een zuidenwind te maken krijgen, komt deze warmte ook naar Nederland en België toe. Maar als er een westenwind vanaf de zee staat, kan het weer opeens een stuk koeler zijn. De verwachting van de meteorologen van Weeronline is dan ook dat de verschillen in temperatuur tussen de kustgebieden en het binnenland dit jaar groter zijn dan gemiddeld.

Voor liefhebbers van hittegolven en tropische dagen is er ook in 2021 dus weer genoeg te genieten. Maar gelukkig is er ook wat afwisseling in de vorm van koele perioden.

De zomerverwachting van Weeronline kun je in de video hieronder bekijken:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *