Quantcast

Energieverbruik bijverwarming

Het energieverbruik en de hierbij horende energiekosten hangen af van het vermogen (wattage) van de kachel en de kilowatt/uurprijs van je elektriciteitsmaatschappij. Als je de kosten wilt gaan berekenen, moet je rekening houden met de energiezuinige thermostaat (indien aanwezig), die ervoor zorgt dat de bijverwarming automatisch wordt uitgeschakeld als de ingestelde temperatuur is bereikt.

Het is belangrijk realistische verwachtingen te hebben. Als de ruimte te groot is, kun je die niet meer efficiënt verwarmen met bijverwarming. Je hebt dan een structurele oplossing of een krachtiger systeem nodig. Airconditioning kan ook een oplossing zijn. Moderne aircosystemen kunnen jouw ruimtes in de zomer koelen en in de winter verwarmen en hebben vaak een grote capaciteit. Door het efficiënte warmtepompsysteem is verwarmen met een airco ook nog eens heel voordelig.

Energiezuinige bijverwarming

Natuurlijk is energiezuinige bijverwarming vooral in trek. Iedereen wil er graag comfortabel bij zitten, maar niemand wil daarvoor de hoofdprijs betalen. Daarom is het ook zou belangrijk dat je je goed verdiept in wat je nodig hebt, voor je overgaat tot de aanschaf van bijverwarming.