Quantcast

Waarom bijverwarming?

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om te kiezen voor bijverwarming. Een aantal veelvoorkomende redenen vermelden we op deze pagina. Waarom kies jij voor bijverwarming?

Vaste verwarming ontbreekt

Bijverwarming wordt soms ingezet wanneer vaste verwarming ontbreekt of niet toereikend is. Vaak gaat het hierbij om ruimtes die verder weg liggen van de woonkamer: garages, zolders, kelders. Als je besluit om in zo’n ruimte te gaan werken of recreëren, dan is het prettig als de temperatuur aangenaam is. Dat resultaat kan vaak goed met een van de op de markt zijnde types bijverwarming worden bereikt.

Extra comfort of sfeer

Bijverwarming wordt ook gebruikt voor extra comfort. Bijvoorbeeld een haardje in de woonkamer. Of een extra kacheltje in een koele slaapkamer. Bijverwarming kan zo een verhogen van sfeer zijn of dient om de temperatuur enkele graden te verhogen, terwijl het kwik buiten daalt. Natuurlijk staat de centrale verwarming ook aan, maar zeg nu zelf: is die in alle kamers echt toereikend? Zeker wanneer het écht koud wordt, kan een extra kacheltje in de badkamer of die studeerkamer erg comfortabel zijn.

Bijverwarming in het tussenseizoen

En dan is er nog de reden van bijverwarming tijdens het zogeheten tussenseizoen. De periode rond de lente of de herfst waarin de temperatuur niet laag genoeg is om de centrale verwarming aan te zwengelen. Maar waarin het toch dikwijls onaangenaam fris aanvoelt. Bijverwarming is dan een praktische oplossing. Het is lekker warm wanneer je onder de douche vandaan stapt en als je naar bed gaat om een boekje te lezen is de slaapkamer al fijn opgewarmd.