Beste merken airconditioning

Als je eenmaal het besluit hebt genomen om geld uit te trekken voor een split-unit airconditioning, dan doe je er goed aan te kiezen voor een gerenommeerd merk. Wat is het beste merk airco? Als je het beste wilt, kies dan in ieder geval voor een A-merk. Een A-merk airco staat garant voor zorgeloos aircoplezier en een lange levensduur. Op deze pagina bespreken we kort een paar van de beste merken airconditioning. Met een keuze voor een van deze merken zit je sowieso goed. Let op: deze lijst is niet volledig.

Mitsubishi Heavy IndustriesMitsubishi airconditioning

Onder de merknaam Mitsubishi Heavy Industries verkoopt het ook in Nederland bekende merk (vooral van de auto’s) kwalitatieve airconditioners. De airco-apparatuur van Mitsubishi staat zeer goed bekend in efficiency en duurzaamheid. Bovendien zijn de apparaten fluisterstil (zowel de binnen- als de buitenunits(.

PanasonicPanasonic airconditioning

Ook Panasonic is in Nederland niet onbekend als elektronicamerk. Net als Mitsubishi stelt Panasonic hoge eisen aan de stille eigenschappen van zijn aircosystemen. Een keuze voor een systeem van Panasonic is een keuze voor degelijke, Japanse kwaliteit.

Daikin Emura
Het oog wil ook wat: Daikin Emura

DaikinDaikin airconditioning

Daikin is zeker niet het goedkoopste merk airco, maar wel één van de beste. Het Europese hoofdkantoor van Daikin is gevestigd in Oostende, België. De producten van Daikin zijn niet alleen uiterst efficiënt en stil, maar er is ook veel aandacht voor de vormgeving van de apparaten. Als design belangrijk voor je is, moet je eens naar de schitterende Emura-serie van Daikin kijken. Lees meer over Daikin airco’s.

CarrierCarrier airconditioning

Het Amerikaanse Carrier staat bekend als de uitvinder van de moderne airconditioning. Willis Carrier maakte al in 1902 een systeem om de temperatuur onder controle te houden. In 1924 werd de eerste Amerikaanse bioscoop voorzien van deze luchtkoeling, met succes! Vijf jaar later hadden 300 bioscopen van over het hele continent de luchtkoeling geïmplementeerd. Ook vandaag de dag heeft Carrier nog steeds een leidende functie in de aircomarkt. Carrier beschikt ook over een eigen serviceorganisatie.

Toshiba airconditioningToshiba airconditioning

Toshiba is een Japans elektronicabedrijf dat al ruim 100 jaar actief is in elektronicaproducten en halfgeleiders. Het behoort tot de top 10 van de grootste fabrieken van elektrische apparaten ter wereld. De aircosystemen van Toshiba staan goed aangeschreven. Ze gebruiken de modernste technieken en doen hun werk in stilte. Deze airco’s zijn zowel voor de particuliere als de zakelijke markt beschikbaar.

Naast deze merken zijn ook goedkopere aircoproducten leverbaar van onder meer merken als LG en Samsung.

Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde artikelen

6 Comments

 1. iris

  Hoe verhoudt LG zich ten opzichte van Mitsubishi heavy industries, voor de particulier? Kunnen jullie aangeven waarom je Mitsubishi zou prefereren boven LG? Of is dat juist andersom. prijsverschil is nogal aanzienlijk. Daarnaast wat mag je verwachten van de levensduur van beide merken? En zou je dan kiezen voor twee buitenunits met ieder een binnenunit, of juist een buitenunit met twee binnenunits. Qua prijs lijkt dat eerste aantrekkelijker. Stel jullie mening, advies en reactie erg op prijs.

  1. Alles Airco

   LG en Mitsubishi hebben beide een goede reputatie. LG wordt vooral geroemd om z’n luchtreinigingsfuncties, Mitsubishi om z’n koelkracht. Ik denk dat je bepaalde modellen van deze merken best kunt vergelijken en dan een beslissing op voor jou doorslaggevende gronden kunt maken. Van beide merken mag je een lange levensduur verwachten. Wat betreft multi-split airco: als je kiest voor één buitenunit met meerdere binnenunits, moet je wel kiezen voor een zwaar model buitenunit die de temperatuur in de binnenruimte goed terug kan koelen.

 2. Jan van Voren

  Heb 2 split airco’s laten installeren, met allebei een aparte buitenunit, is goedkoper. Mitstubishi ben er erg tevreden over.

 3. W.Arents

  Hoe zit het met de Db. die op de arco vermeld staan, is dit een juiste weergave of in gebruik gaat daar dan iets vanaf.

  1. Alles Airco

   Met een airconditioner van een A-merk kun je bij de binnenunit rekenen op een geluidniveau van zo’n 21 dB (fluisterstil, vergelijkbaar met ruisende blaadjes in de wind) op een lage stand.

   Als zo’n cijfer op de airco vermeld staat, kun je ervan uitgaan dat dat juist is.

   Let er wel op dat de airco op een hogere stand meer geluid kan maken. We hebben het hier ook over de binnenunit. De buitenunit maakt altijd meer geluid.

 4. Raj

  Hoe bereken je hoeveel vermogen je nodig hebt en of je dan één of twee binnen unit nodig hebt op één buiten unit (of twee) . En verschilt dat per klimaar? Is de berekening anders voor een tropisch land, een sub-tropisch land en west-Europa?

Leave A Comment?