Quantcast

Airco-installateurs draaien overuren

Nog even snel een goed airco laten installeren? Vergeet het maar! Vanaf komende week worden tropische temperaturen voorspeld en installateurs van klimaatbeheersing kunnen de drukte niet meer aan.

Voor velen van hun zit de agenda vol tot en met de zomervakantie. Zo blijkt uit een rondgang van De Gelderlander langs installateurs uit de regio Arnhem/Nijmegen.

Toch proberen zowel particulieren als bedrijven het volop. Bedrijven als TB Koel- en Klimaattechniek uit Arnhem moeten ‘nee’ verkopen. Pas na de eerste week van augustus hebben ze weer ruimte. Ook de leveranciers van de airco’s hebben op het moment een levertijd van 3 weken.

Het heeft volgens installatiebedrijf Toonen uit Wijchen ook te maken met de florerende economie. ‘Airco is een luxeproduct. Vooral de split-unit airco is in trek.’ Dit is de zogenoemde ‘vaste airco’ met een aparte binnenunit en buitenunit. De prijs bedraagt tussen de 1.500 en de 2.000 euro.

Volgens Aircoservice Elst zijn veel klanten geschrokken van de hete zomer van 2018. ‘Daarna klopten verschillende mensen bij ons aan die verder dachten.’ Maar vaak handelen mensen puur opportunistisch. ‘Zo van: morgen wordt het heet, ik ga nu zo’n ding bestellen.’

Obbink Installatietechniek uit Aalten zegt dat ze mensen moeten teleurstellen. ‘Mensen kijken dan vaak verder. Sommigen zeggen: ik wacht wel even. De airco komt immers volgend jaar weer van pas.’

Als je er met de verwachte hittegolf van de komende dagen koeltjes bij wilt zitten, moet je snel toeslaan voor een mobiele airco. Die zijn nog wel volop verkrijgbaar, al gaat het snel. Uit gegevens van beslist.nl blijkt dat Limburgers en Gelderlanders het meest zoeken naar verkoelende systemen. Niet verwonderlijk, want dit zijn de warmste regio’s van Nederland.

Een verkoper van BCC in het centrum van Nijmegen weet te melden dat ’twee derde van de voorraad airco’s vorige week in 2 dagen tijd is verkocht.’

Bron: De Gelderlander, 21-06-2019, beeld: Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *