Quantcast

Waarom je ook bij lagere temperaturen plezier hebt van een airco

Veel mensen denken aan een het aanschaffen van een vaste airco als de temperaturen hoog oplopen: 25 graden of meer. Maar ook bij lagere temperaturen van rond de twintig graden kun je al veel plezier hebben van een aircosysteem.

Als ventileren niet werkt

In de auto kun je de raampjes open zetten, waardoor je frisse rijwind naar binnen krijgt. In huis of op kantoor werkt het openen van ramen en deuren maar tot op zekere hoogte. Als er een fris briesje door het gebouw waait, kan dat erg lekker zijn. Maar als je in een gebouw zit dat moeilijk te ventileren is, of waarop veel zon staat, kan het al bij lagere temperaturen aantrekkelijk zijn om de airco aan te zetten.

Bijvoorbeeld als je werkt of slaapt op een zolderverdieping. Vaak staat de hele dag de zon op zo’n dak, waardoor het ook bij een temperatuur van rond de twintig graden benauwd aan kan voelen. Het lijkt misschien overdreven, maar ik gebruik in dit soort situaties vaak de airco. De airco zorgt niet alleen voor verkoeling, maar haalt ook het vocht uit de lucht.

Benauwdheid verdwenen

Een paar minuutjes met de airco aan, en je voelt het verschil meteen. Het benauwde gevoel is verdwenen en je kunt meteen beter werken (of slapen). In dit soort situaties hoeft de airco ook niet hard te werken en kun je hem gerust op een lage stand zetten.

Een airco is dit zeker niet alleen bedoeld voor de heetste dagen van het jaar. Ook in het voor- en naseizoen heb je veel profijt van een goed onderhouden airco en heb je in je woon- of werkruimte een prettiger werkklimaat.

Een ander voordeel is dat mensen met hooikoorts of gevoeligheid voor benauwdheid ook prettiger kunnen ademhalen. Een goede airco met pollenfilter kan veel problemen ‘wegvangen’, wat letterlijk een verademing is. Heb je ook zin in een prettig klimaat bij jou op het werk of thuis? Vraag dan vandaag nog geheel vrijblijvend een aantal airco-offertes op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *