Quantcast

Overweeg je airco? Dit moet je doen

We hebben de eerste warme dagen van het jaar al gehad, en het is pas begin april. Als we de seizoensverwachting voor dit zomerseizoen mogen geloven, wordt het warmer dan normaal. Of dat zo zal zijn, moeten we afwachten. Feit is wel dat je snel moet handelen als je nog dit jaar van de koelte van airco wilt genieten. Maar wat moet je nu eigenlijk doen als je airco overweegt maar nog twijfelt? We hebben een aantal punten voor je op een rij gezet.

Inhoud

1. Bepaal waar je eventueel airco nodig hebt

Gaat het om een werkruimte die bij buitentemperaturen boven de 20 graden al onaangenaam warm wordt? Of wil je lekker koel slapen en zou je graag airconditioning in de slaapkamer willen hebben?

Genieten van airco begint bij bepalen in welke ruimte(s) je de airco nodig hebt.

2. Bepaal hoelang je airco in die ruimte zou willen gebruiken

Gaat het om een ruimte waarvoor je graag een oplossing voor de heetste dagen van het jaar zou willen hebben? Of was het in die ruimte eigenlijk de afgelopen dagen al te warm?

En hoe zit het in de winter? Gaat het om een ruimte die ’s winters eigenlijk te koud is? Kortom: heb je iets aan een klimaatoplossing die je jaarrond zou kunnen gebruiken?

Als het alleen om een tijdelijke oplossing voor enkele dagen gaat, kun je het beste mobiele airco overwegen. Mobiele airco kan snel ingezet worden als tijdelijke oplossing. Je moet er wel rekening mee houden dat mobiele airco meer energie verbruikt en meer lawaai maak dan vaste split-airco.

Als je vroeg in het seizoen echter al airco zou wensen en je deze bovendien als bijverwarming of hoofdverwarming zou kunnen gebruiken, is het misschien tijd om naar een structurele oplossing te kijken.

3. Bepaal hoeveel capaciteit je nodig hebt

Hoe groot is de ruimte die je wilt reguleren met airconditioning? Gaat het om een betrekkelijk kleine slaapkamer? Of wil je misschien een hele verdieping kunnen koelen en/of verwarmen? Je doet er goed aan jezelf te informeren over de capaciteit die je van een aircosysteem verlangt.

Natuurlijk kun je ook een aircospecialist om advies vragen. Maar het kan geen kwaad als je een beetje goed beslagen ten ijs komt.

4. Vraag offertes op

Wacht niet te lang en vraag nu al enkele offertes voor de plaatsing van airco op. Dat kan heel eenvoudig op deze website door te gaan naar Airco-offerte aanvragen. Het is gratis en vrijblijvend. Je zit dus nog nergens aan vast, maar je krijgt wel een goed beeld van de kosten van airco voor de desbetreffende ruimte(s).

Vergelijk de offertes van meerdere aircospecialisten. Kijk niet alleen naar de prijs onder de streep, maar ook naar hoe ze de offerte hebben opgesteld. Een goed aircobedrijf komt altijd bij je langs om een definitieve prijsopgave te maken.

Heb je eenmaal de beslissing genomen om airco te laten aanleggen, dan kun je dat het beste zo vroeg mogelijk in het aircoseizoen doen. Dan hebben de aircobedrijven het nog niet zo druk en dat scheelt in de prijs. Bovendien profiteer je dan al direct van de koelte die airco kan geven.

Je moet er rekening mee houden dat het bestellen van de materialen en het inplannen van de montage door de monteurs een week of twee kan duren.

Meer weten over airco?

Heb je meer vragen over airco? Kijk dan rond op deze site of lees de veelgestelde vragen over airco.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *