Quantcast

Airco: nu kopen of uitstellen?

Het voorjaar wil nog niet echt vlotten. Er zijn een paar warme dagen geweest, maar nog niets om over naar huis te schrijven. Logisch dat de investering in vaste airconditioning of de aankoop van een verrijdbare airco nog even wordt uitgesteld. Misschien krijgen we wel helemaal geen zomer? Toch kan het handig zijn nu al wel in een airconditioning te investeren. Ik geef je een aantal overwegingen.

1. Airconditioners zijn nu nog ruim verkrijgbaar

Het is waar dat de vraag stijgt zodra de temperatuur toeneemt. Nu dat het nog niet het geval is, heb je alle keuze en hoef je niet lang op je airco te wachten. Dat geldt voor zowel vaste als mobiele systemen.

2. Airco is nu nog goedkoper

Zoals met alles geldt: de vraag bepaalt de prijs. Stijgt de vraag, dan hoef je niet meer op mooie aanbiedingen te rekenen. Bij een hittegolf gaan de mobiele airco’s als zoete broodjes over de toonbank. Als je nu (in het voorjaar) goed de aanbiedingen bekijkt, ben je waarschijnlijk veel goedkoper uit.

3. Je bent beter voorbereid

Als je voor je werk afhankelijk bent van de temperatuur in een ruimte (en wie is dat eigenlijk niet?), dan kun je maar beter op tijd zorgen voor een goede klimaatbeheersing. Als die hittegolf dan onverwachts komt, hoef jij je geen zorgen meer te maken. Die airco staat immers al op je te wachten. Dat geldt zeker voor een vast aircosysteem, omdat het traject van offerte tot installatie een tijdje duurt. Tijd die trouwens op kan lopen als het druk wordt.

4. Je kunt een betere keuze maken

De kans is groot dat je snel een airco wilt hebben als je die eenmaal nodig hebt. De kans dat je dan een systeem kiest dat eigenlijk niet geschikt is voor de ruimte die je wilt koelen, is dan groter. Beter kun je de keuze in je eigen tijd maken. Rustig prijzen vergelijken en uitrekenen hoeveel koelvermogen je nodig hebt. Zo kom je goed beslagen ten ijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *