Quantcast

Wat is de beste tijd om airco te kopen?

Wat is de beste tijd om airco te kopen? Vaak hoor je dat je een airco in de winter moet kopen. Dat klinkt ook logisch: aircobedrijven zouden het in de winterperiode veel minder druk hebben dan in de zomerperiode. Dan kan er in de winter flink wat van de prijs voor een aircosysteem af. Toch werkt het niet altijd zo. Meestal niet, zelfs.

En ook dat is ook logisch. Veel bedrijven die airco’s verkopen en installeren doen méér dan dat. Alleen een business runnen in de zomer kan natuurlijk niet. Deze ‘airco-bedrijven’ zijn op dit moment bijvoorbeeld druk met verwarming of cv-ketels. Bedrijven die zich met klimaatbeheersing bezig houden, zijn in de winter vrijwel net zo druk als in de zomer. Over het algemeen kun je zeggen dat de winterperiode niet de beste periode is om een airco te kopen. Huh? Maar je koopt een airco toch ook niet in het hoogseizoen? Nee, dat niet.

We hebben het al vaker gezegd: de beste periode om airco te kopen is tussen de winter en de zomer in. Ofwel: in het voorjaar. In het najaar kan het natuurlijk ook, maar dan heb je al een zomer gemist waarin je van je nieuwe airco had kunnen genieten.

De beste tijd om airco te kopen: het laagseizoen

De beste tijd om een airco te kopen is dus niet in de winter, maar in het laagseizoen. In het voorjaar (en ook in het najaar) is het weer vaak prima. Het is niet heet en het is niet koud. De temperatuur is perfect voor buitenactiviteiten. En slecht voor HVAC-bedrijven. HVAC is trouwens een Engelse afkorting van Heating, Ventilation en Air Conditioning. De term HVAC wordt ook in Nederland vaak gebruikt.

Maar om terug te komen op het juiste aankoopseizoen voor die airco. Heb je die nodig als het weer precies goed is? Nee. En je komt er ook niet achter of je bestaande airco (of verwarming) misschien kapot is. Dit laagseizoen is precies het seizoen waarin je moet gaan shoppen voor je nieuwe aircosysteem. Het beste seizoen om airco te kopen is dus het voorjaar of het najaar. Op dit moment nog even een maandje of twee wachten en dan kun je je slag slaan.

Vergeet natuurlijk niet om meerdere airco-offertes bij gerenommeerde bedrijven op te vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *