Quantcast

De beste tijd om airco te bestellen is nu

We hebben de eerste mooie voorjaardagsdagen al weer gehad. In de bezoekersstatistieken van AllesAirco.nl zien we ook meteen weer een piek. Kennelijk willen veel mensen er toch graag op tijd bij zijn, als het om airco gaat. Maar wat is nu eigenlijk de beste tijd om airco te bestellen?

Run op aircosystemen

Het spreekt voor zich dat je beter niet te laat bent. Vorig jaar en ook het jaar ervoor hebben we tijdens hittegolven een enorme run gezien op mobiele airco’s. Tijdens de hete periode van half juli tot de eerste week van augustus waren de verrijdbare airco’s niet meer aan te slepen bij winkels en webshops. Vaste airco’s zijn in zo’n periode sowieso geen optie. Tegen de tijd dat zo’n systeem geleverd kan worden, is de hittegolf (en waarschijnlijk zelfs de hele zomer) al lang weer voorbij.

surefire-photo-family-comfort4Wacht niet te lang met airco-offertes

Het spreekt voor zich: als je een airco aan wilt schaffen, dan moet je niet wachten totdat iedereen het doet. Speel je met de gedachte om thuis of op kantoor een aircosysteem te laten installeren, dan is het vroege voorjaar (maart, april) dé periode om offertes aan te vragen. Je kunt de offertes van de verschillende aircobedrijven dan rustig met elkaar vergelijken en er is nog genoeg tijd om het systeem te laten monteren. Ga ervan uit dat er een paar weken overheen gaan voordat jouw systeem in bedrijf is en je lekker in de koelte kunt wonen of werken. Bedenk ook dat warme periodes steeds vaker buiten de echte zomermaanden juli en augustus voorkomen. Eind april en in mei komen ook steeds meer warme, benauwde dagen voor.

Aanbiedingen voor airco’s

Een andere reden om je nu al in airco-aanbiedingen te verdiepen is dat schaarste de prijs opdrijft. Nu kun je nog profiteren van mooie aanbiedingen, maar als de temperaturen toenemen, neemt ook de drukte voor aircoboeren toe en hoeven ze weinig korting meer te geven voor een gevulde portefeuille. Te lang wachten kan ook het gevolg hebben dat het aircobedrijf van je keuze het sowieso te druk heeft. Als de airco’s weer aan gaan, komt vaak ook het onderhoud voor bestaande klanten weer om de hoek kijken. En als je eenmaal de keuze hebt gemaakt om een airco aan te schaffen, wil je liever niet twee weken wachten tot de airco-installateur tijd heeft om bij je lang te komen.

Wacht je lang met het bestellen van een vast aircosysteem, dan ben je bijna automatisch aangewezen op verrijdbare airco’s voor wat verlichting tijdens de heetste dagen. Maar ook bij mobiele airco’s moet je goed kijken naar hun functies en wat je bijvoorbeeld doet met de afvoerslang. Daarmee wacht je liever niet tot het laatste moment.

De beste tijd om een airco te bestellen is dus nu. Wil je er deze zomer koeltje bij zitten, vraag dan nu alvast in alle rust een paar airco-offertes op.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *