Quantcast

5 goede redenen om je airco nog in maart te bestellen

Het is inmiddels eind maart en we hebben al een paar mooie dagen gehad. Sterker nog, hier op mijn werkkamer heb ik zelfs mijn airco al weer aan gehad. En dan niet op de verwarmingsstand, zoals ik ‘m bijna de hele winter heb gebruikt, maar zoals een airconditioning eigenlijk bedoeld is: om te koelen.

Het lijkt misschien een beetje overdreven, maar dat is het zeker niet. Al is het maar een graad of 17 à 18, als de zon schijnt dan wordt het op een zolder met een plat dat al snel warm. Vaak merk je het pas als je al een tijdje zit te zweten. Wanneer je dan de airco aanzet, kun je heerlijk vrij ademen. En dat is dan ook meteen de eerste reden om nu airco-offertes op te gaan vragen.

Inhoud

1. Het airco-seizoen kan vroeg beginnen

Je weet nooit precies wanneer het voorjaar in alle hevigheid losbarst. Als het zover is dat de zon flink gaat schijnen, dan is dat natuurlijk prettig. Vooral als je vrije tijd hebt. Als je in huis aan het werk bent, ben je vooral gebaat bij een constant klimaat. Als je al vroeg in het seizoen je airco geïnstalleerd hebt, hoef je je nergens meer zorgen om te maken.

2. Het is nu nog laagseizoen

We hebben het er al over gehad in het artikel ‘Wat is de beste tijd om airco te kopen?‘. De conclusie was: in het voorseizoen óf in het naseizoen. De aircobedrijven hebben het minder druk en de prijzen zijn lager. Maar als je dit jaar toch van plan bent om te investeren in airconditioning, dan kun je dat uiteraard beter nu doen. Je pakt dan tenslotte een heel aircoseizoen en extra productiviteit of woongenot mee.

3. Je hebt te maken met levertijd

Natuurlijk, een verrijdbare airco kun je vandaag bestellen en dan is hij morgen geleverd. Maar zoals je elders op deze site kunt lezen is een mobiele airco niet echt een alternatief voor een vaste airco. Voor vaste airco moet je een afspraak inplannen voor montage. Voor die tijd moet het aircobedrijf de airco van jouw keuze ook nog bestellen. Je hebt te maken met levertijd. Nu is die levertijd nog beperkt, maar als de lente eenmaal losbarst, kan dat snel oplopen. Mede vanwege het feit dat al geïnstalleerde airco’s in de lente weer aangezet worden en eventuele gebreken dan aan het licht komen. Als je optimaal voorbereid wilt zijn voor eventuele warme dagen in april en in mei (en die komen dan soms nog vaker voor dan in de zomer), dan is dit het moment om airco-offertes op te gaan vragen.

4. Je hebt straks andere dingen aan je hoofd

Het lijkt nu nog vroeg voor airco. Maar je weet zelf ook wel: als het eenmaal april is, kan het snel gaan. De meivakantie staat voor de deur en daarna schiet het al een heel eind op met de zomervakantie. Voor het zover is moet er nog van alles worden gedaan. Kortom, als je niet wat tijd aan het uitzoeken van de beste airco voor jou besteedt, heb je er straks mogelijk geen tijd meer voor. En dan zit je in de zomer te zweten zonder airco. Weer een heel seizoen afzien…

5. Je kunt nu profiteren van airco-aanbiedingen

Ja, we hebben het al even genoemd onder het kopje ‘Het is nu nog laagseizoen’. Maar dit is zo belangrijk dat we het nog even apart noemen. De prijs van jouw aircosysteem. Die ligt als gevolg van dat laagseizoen een heel stuk lager dan wanneer iedereen komt als de eerste echt warme dagen zich hebben aangediend. Nu profiteer je van aanbiedingen, omdat de aircobedrijven het simpelweg een heel stuk rustiger hebben. Dat zie je vanzelf wanneer je airco-offertes aan gaat vragen. Doe er je voordeel mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *