Kooptips mobiele airco

Het lijkt zo makkelijk. Een mobiele airco kopen. Op een warme dag ren je naar de winkel om daar een voordelig exemplaar op de kop te tikken. Inderdaad, dat doen veel mensen. Maar verstandiger is het om vooraf te bedenken waar je zoal rekening mee moet houden. Een paar essentiële tips voor het kopen van een airco.

Tips mobiele airco

Mobiele airco kopen? Voorkom spijt en check eerst de onderstaande tips mobiele airco.

 • Kijk naar de capaciteit van de airco. Past deze bij de ruimte waarvoor je deze wilt gebruiken? Gebruik je de airco alleen voor je slaapkamer? Of ook voor je woonkamer?
 • Belangrijk zijn ook de filters. Kun je deze makkelijk zelf verwijderen en schoonmaken? Of is dit zo’n lastig klusje dat je het al snel laat voor wat het is?
 • Kijk naar de lengte van de afvoerslang. Is deze lang genoeg? Heeft de slang een plat uiteinde zodat je hem makkelijk door een kier van je raam kunt leiden?
 • Let op de lengte van het netsnoer. Is dit lang genoeg voor het gebruiksdoel van jouw mobiele airco?
 • Hoe zit het met de opvangbak voor condenswater? Is deze groot genoeg? Of moet je ‘m om de haverklap legen?
 • Kun je de luchtstroom makkelijk van richting veranderen?
 • Hoeveel geluid maakt de airco op de zachtste stand? En op de hoogste stand? (Let op: dit soort zaken kun je moeilijk in de winkel testen.)
 • Hoe zwaar is de airco? Is deze makkelijk te verplaatsen? Dit is een must als je de airco in meerdere vertrekken wilt gebruiken.
 • Lees alle tips & tricks over mobiele airco’s op deze website. Zo kom je goedbeslagen ten ijs in de winkel.
 • Zeker niet onbelangrijk: let op testresultaten en gebruikersrecensies. Op webshops als Bol.com vind je vaak goede reviews van mensen die jouw beoogde product al hebben. Wat vinden anderen van de airco? Zijn ze tevreden of hebben ze spijt van hun aankoop?

Dat waren de belangrijkste tips mobiele airco. Succes met het maken van een goede keuze voor jouw mobiele airco!

2 Comments

 1. Kas

  Mooie info op de site!
  Voor mijn werk kamer en slaapkamer heb ik met mijn aannemer had ik een Daikin FTXS-K afgesproken. 19db (tot 16 zelfs) en EER van 4,65. Multi split uitvoering.

  Nu zag ik een andere klaar staan op het dak die hij wilde monteren. 2 complete single split uitvoering. Een Western WAW-25INGH-ECO. Ik kan niet alle info vinden over dit exacte model, maar een model dat er op lijkt (WAW-INHPR4A) heeft de volgende specs: 30db en EER 3,21.

  Dit lijkt een erg groot verschil, in het voordeel van de Daikin. Is het te kort door de bocht om te zeggen dat deze Daikin veel beter is?

  Groet
  Kas

  1. Alles Airco

   Wat betreft deze specificaties is die Daikin dus veel energiezuiniger en veel stiller. Let er vooral op dat fluisterstilheid voor een werkkamer erg prettig is. Daikin is ook echt een A-merk, waarmee je in ieder geval goed zit. Die Western ken ik eigenlijk niet. Als je de keuze hebt, zou ik zelf voor de zekerheid van de Daikin gaan.

Leave A Comment?